HYVÄN HIIHTÄMISEN AVAIMET

PITOKARVASUKSILLA VARMA PITO JA HYVÄ LUISTO

Karvaa suksen pohjassa? Sukuvika ja luistamaton suksi? No ei sentään. Nykyteknologialla valmistetut pitokarvasukset ovat helpot, huolettomat ja erityisen toimivat.

Pitopohjasukset ovat saavuttaneet ennennäkemättömän suosion mahtavilla ominaisuuksillaan. Ne takaavat varmaa pitoa ja hyvää luistoa kaikilla kunnostetuilla laduilla. Sukset luistavat hyvin myös alamäessä ja tasatyönnössä.

Pitokarvasuksilla on monta markkinointinimeä: skin tech, skin pro, skin track. Käyttäjät puhuvat tuttavallisemmin skineistä. Pitokarvasuksen filosofia perustuu laadukkaasta mohairkarvasta tehtyyn pitopohjaan suksen keskiosassa. Idea on varsin yksinkertainen – vastakarva tuottaa pitoa potkuissa ja ylämäissä, myötäkarva luistaa mukavasti työnnöissä ja alamäissä.

Pitokarvasuksien edut näkyvät helppoutena ja huolettomuutena suksien huollossa ja voiteluissa. Sukset ovat käyttövalmiit lähes joka säällä, Luistovoiteilla voi saada lisäetua tietyillä keleillä ja tietty käyttäjän vaatimusten kasvaessa. 

– Malleja löytyy monia sunnuntaihiihtelijöistä päivittäisaktiiveille. Suksimallin yleistyessä hinnatkin ovat harmonisoituneet mukavalle tasolle. Tervetuloa tutustumaan, suosittelemme sopivimmat sivakat yksilöllisiin tarpeisiin, kertoo urheilukauppias Markku Ruohomäki.

 

Peltonen SkinPro - Ennennäkemättömän hyvän kuluttajapalautteen saaneet SkinPro -pitokarvasukset. Pituudet (cm): 174, 181, 188, 195, 202, 207. Saatavana kolme eri jäykkyyttä.
 

SUKSIUUNI ON PARAS POHJUSTUS

Mitä, paistetaanko suksia? Vaikka suksiuuniksi sitä kutsutaan, ei sivakoita sentään karrelle polteta.

Suksiuunin periaate on aika yksinkertainen, mutta tehokas. Sukset käsitellään pohjavoiteella – parafiinilla – ja sitten ”haudutetaan” miedossa, 57 asteen lämmössä noin 12 tuntia. Uunikäsittely auttaa avaamaan suksen pohjahuokoset ja imeyttämään parafiinin pohjaan tehokkaammin. Miedossa lämmössä parafiini ei valu ja käsittelyn päätyttyä muodostaa kestävän voitelualustan kaikille hiihtokeleille.

Suksiuunia voisi verrata vaikkapa auton ruostesuojaukseen. Jos se tehdään uuteen pohjaan, käsittely on aina pitkäikäisempi. Uusille suksille tehty ”uunitus” vastaa jopa 20 käsityönä tehtyä pohjakäsittelyä. Jo voideltuunkin sukseen tehty uunitus vastaa 5-7 käsittelykertaa.

Suosittelemme suksiuunia lämpimästi. Sport´in Urheilulinnassa suksiuuni lämpenee aina kysynnän mukaan. Uuniin mahtuu useampi suksipari kerralla. Kysy edullista päivän hintaa – säästät aikaa ja rahaa suksien käsittelyssä!